doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ziekenhuizen zeggen dat Hugo toch niet kan tellen

Hoewel er net vol vreugde werd gemeld dat er volgens de nieuwe rekenmethode van Hugo de Jonge zeker 120.000 extra vaccinaties uitgedeeld waren, komen ziekenhuizen met de claim dat daar niets van klopt.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ziekenhuizen zeggen dat Hugo toch niet kan tellen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport meldde afgelopen zondag dat er wat vertraging zat in de melding van het aantal uitgedeelde prikken. Het probleem zou onder andere liggen bij de ziekenhuizen, die niet opschoten met hun rapportage. Daarom telden De Jonge en co zo’n 120.000 extra vaccinaties bij het totaal op. Eén probleem: de ziekenhuizen zeggen dat ze helemaal niet achterlopen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Dit klopt gewoon niet. Het LNAZ heeft sinds 6 januari dagelijks het aantal gezette vaccinaties gemeld. Op de eigen website, maar ook in de media en dus ook bij het ministerie”, meldt Mariël Croon van het LNAZ (Landelijk Netwerk Acute Zorg). Alles is braaf aan het VWS-dashboard doorgegeven, dus vanuit de ziekenhuizen zouden de cijfers gewoon moeten kloppen.

Actuele cijfers

De vraag is nu of de cijfers die we gisteren doorgegeven kregen wel kloppen. Volgens het ministerie van VWS kloppen de getallen van de GGD immers wel, en nu de ziekenhuizen zeggen dat hun aantallen ook foutloos zijn, lijken die 120.000 extra vaccinaties wel erg enthousiast. Het zou zomaar kunnen dat De Jonge en zijn kompanen het toch weer bij het verkeerde eind hebben. En dat terwijl het normaal gesproken zo goed gaat…

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws