Week van toen: 'Seks met Jetslet Steffie'

Iedere week plunderen we de zolder op zoek naar een oude editie van Panorama. Deze keer vonden we er eentje uit 2002, met daarin royals die behoorlijk langs de koninklijke pot pisten.
Week van toen: 'Seks met Jetslet Steffie'

Sinds de dood van prins Bernhard in 2004 bestaat onze koninklijke familie alleen nog maar uit brave koorknaapjes die alleen voor gefronste wenkbrauwen zorgen als ze ondanks de coronamaatregelen toch op vakantie gaan (dag, koning!) en de halve binnenstad van Amsterdam opkopen zodat de hoofdstedelijke woningmarkt stagneert (what’s in a name, Bernhard jr.?). Dat zijn natuurlijk schandalen van niks, zeker als je ze vergelijkt met die van het Britse koningshuis of die van het vorstendom Monaco.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In 2002, toen de Britse prins Andrew nog weinig banden had met het seksimperium van multimiljonair en veroordeeld zedendelinquent Jeffrey Epstein, en zich nog niet vergreep aan minderjarige meisjes die als seksslaaf waren gerekruteerd, maakten wij een rondje langs de koninklijke velden, op zoek naar royale seksescapades die het daglicht eigenlijk niet konden verdragen of naar, zoals we toen schreven, ‘royals die behoorlijk langs de koninklijke pot pisten’.

Lang hoefden we daar niet naar te zoeken. De roddelbladen stonden in die tijd vol met prinses Stéphanie van Monaco, ook wel Jetslet Steffie genoemd, die ooit een zangcarrière ambieerde en in Frankrijk en Duitsland een nummer 1-hit had met het nummer Ouragan (Frans voor orkaan), maar vooral de aandacht op zich wist te vestigen met topless foto’s en haar stormachtige affaires met aalgladde toyboys en zelfs haar eigen lijfwacht. “Mannen zijn voor Stéphanie net als tatoeages voor scheepsjongens: je kunt er niet genoeg van hebben,” schreven we toen met veel gevoel voor beeldspraak.

‘Mannen zijn voor Stéphanie net als tatoeages voor scheepsjongens: je kunt er niet genoeg van hebben’

Veel minder poëtisch ging het er in Engeland aan toe, waar de tabloids smulden van het gerucht dat prins Edward, de jongste zoon van koningin Elizabeth II en broertje van de Britse kroonprins Charles, homoseksueel zou zijn en dat zijn moeder daar zo’n grote moeite mee zou hebben dat ze hem koste wat kost aan een vrouw wilde helpen. En dat ook deed. Zo kwam ze met ene Sophie Rhys-Jones op de proppen, een blonde dame die als twee druppels op prinses Diana leek en waarmee Edward uiteindelijk ook trouwde (en nog steeds mee is getrouwd), alleen maar om een einde aan alle geruchten te maken (die, zo kunnen we met de wetenschap van nu misschien stellen, ook nooit hebben geklopt).

In ons rondje langs de velden belandden we natuurlijk ook in Noorwegen, waar kroonprins Haakon (die nog steeds kroonprins is) zijn hart verloor aan Mette-Marit, een burgermeisje met een losbandig drugsverleden en moeder van een zoon die ze had met haar criminele ex-vriend, en in België, waar de toenmalige koning en notoire schuinsmarcheerder Albert II een buitenechtelijke dochter zou hebben, maar dat pas onlangs erkende na een gedwongen dna-test.

Nee, het is nooit saai in een monarchie, behalve in de onze. Of vond u dat relletje rond prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn wel om te smullen? Geef ons dan maar Jetslet Steffie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws