doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Grootste hond op aarde gaat naar de eeuwige jachtvelden

Freddy, de allergrootste hond op aarde, is kortgeleden aan zijn einde gekomen. De grote vriendelijke reus is acht jaar oud geworden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Grootste hond op aarde gaat naar de eeuwige jachtvelden

Toen de Britse Claire Stoneman haar hond op kwam halen, was Freddy de kleinste puppy in het nest. Van zijn moeder kreeg hij niet genoeg voeding, dus Freddy moest snel geadopteerd worden om nog een kans op een gelukkig leven te krijgen. Stoneman besloot een gokje te wagen en nam de kleine puppy met zich mee.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Gigantisch

Het duurde niet lang voordat de Deense dog boven zijn baasje uitsteeg. De uit de kluiten gewassen viervoeter haalde een hoogte van 1,03 meter en staand op zijn achterpoten kon hij zich tot wel 2,6 meter uitrekken. Na het overlijden van zijn soortgenoot Zeus (1,12 meter) sleepte Freddy de prijs voor ‘grootste levende hond op aarde’ binnen.

Het hondenras waartoe Freddy en Zeus behoorden, de Deense Dog, is één van de grootse op aarde. De reusachtige Denen hebben samen met de Ierse Wolfshond als enigen de prijs voor de grootste levende hond ter wereld te pakken kunnen krijgen.

Laatste nieuws