doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hugo de Jonge vindt grote inhaalslag met prikken geen optie

We zijn het traagste kindje van de klas als het om vaccineren gaat. Zelfs voor Europese begrippen, waar het vaccinatietempo sowieso al laag ligt, doet Nederland het niet best. Een beetje vaart maken is volgens Hugo de Jonge echter geen optie.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hugo de Jonge vindt grote inhaalslag met prikken geen optie

In een reactie aan het AD heeft demissionair minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport Hugo de Jonge laten weten dat het vaccineren nog steeds niet lekker loopt. Naar zijn mening was er sprake van ‘een wat trage start’ en ‘voorzichtiger voorraadbeheer dan in andere landen’. Daardoor is een behoorlijke achterstand ontstaan. Dat wil De Jonge oplossen door sneller te gaan prikken, maar niet té snel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Tekort

24/7 vaccineren is volgens Hugo geen optie, want dan raakt de voorraad te snel op. Er is namelijk een probleem: de EU heeft een behoorlijk tekort aan vaccins. Daarom klopten we al aan bij het Verenigd Koninkrijk, waar ondertussen 11,3% van de bevolking al gevaccineerd is. 'Of we alsjeblieft een paar prikjes mogen lenen'. De Britten hebben daar een duidelijk antwoord op: "Brexit." Die extra vaccins kunnen we dus wel vergeten.

En nu dreigen we in heel Europa wel heel hard achter te raken op de rest van de wereld, want de 11,3% van de Britten lijkt misschien hoog, maar in Israël heeft bijvoorbeeld de halve bevolking al een prik gehad. Daar kan het leven spoedig weer normaal beginnen, terwijl wij ’s avonds gevangen zitten in onze woning. Helaas zit een echte inhaalslag er volgens Hugo de Jonge voorlopig dus nog niet in.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws