doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gewapende agenten omsingelen 80-jarige vanwege ‘grapje’

Een 80-jarige man uit Delft had zin om een grapje uit te halen met zijn benedenbuurman, die uit angst voor de relschoppers een barricade aan het bouwen was voor zijn winkel. Het leek de Delftenaar grappig om even langs te komen met zijn luchtbuks, maar dat pakte niet helemaal goed uit.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Gewapende agenten omsingelen 80-jarige vanwege ‘grapje’

De luchtbuks, die overigens zestig jaar oud was en al lang niet meer werkte, sloeg namelijk de stuipen op het lijf van verschillende voorbijgangers. Die vertrouwden de situatie voor geen meter en besloten de politie te bellen. Het bericht ‘gewapende man valt winkelier aan’ klonk behoorlijk zorgwekkend, dus de agenten kwamen meteen in actie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Tot de tanden gewapend

De 80-jarige grappenmaker zal wel even geschrokken zijn toen hij plotseling omsingeld werd door 15 tot de tanden gewapende agenten, een groot deel van hen aangekleed met kogelvrije vesten. "Ik stond wel even raar te kijken. Ik begrijp dat ze het, gezien de melding, serieus moesten nemen, maar ik heb uitgelegd dat ik niks kwaads in de zin had”, vertelde hij achteraf tegen De Telegraaf.

De man is gezien zijn leeftijd niet aangehouden, maar zijn luchtbuks is voorlopig wel afgepakt. Zo kan hij niet weer per ongeluk het halve politiekorps op laten trommelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws