doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Artis neemt afscheid van de leeuwen

Al sinds 1839 zijn er in dierentuin Artis leeuwen te vinden, maar het lijkt erop dat de coronacrisis daar een einde aan gaat maken. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Artis neemt afscheid van de leeuwen

De toekomst zag er rooskleurig uit voor de trots van Artis, de leeuwen die al sinds jaar en dag in de dierentuin verblijven. Ze zouden namelijk spoedig een nieuw, groter verblijf krijgen. Het huidige verblijf was toen het in 1927 gebouwd werd een revolutionair project, maar ondertussen was het aan vernieuwing toe. Helaas kan daar vanwege de coronacrisis geen geld voor vrijgemaakt worden, dus zullen de leeuwen moeten verhuizen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens directeur Rembrandt Sutorius konden de leeuwen in het huidige verblijf wel natuurlijk leven, maar ze hadden recht op meer ruimte. Nu de dierentuin dat niet meer kan bieden, is een vertrek helaas noodzakelijk. De drie leeuwen verhuizen half februari naar Frankrijk.

Financiële situatie

Artis was voor de coronacrisis financieel een bijzonder goedlopend bedrijf. Met een noodreserve konden ze makkelijk een half jaar lang gesloten blijven zonder in de problemen te komen. Voor noodzakelijke verbouwingen stelde de gemeente Amsterdam bovendien vijftien miljoen euro beschikbaar, maar verder is het geld helaas op. Hoewel er plannen klaarliggen om het verblijf te verbouwen, kan de vier miljoen euro die nodig is voor de veranderingen simpelweg niet bij elkaar geschraapt worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws