doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Eerste relschoppers voor de rechter: twee maanden cel

Met meer dan honderd aanhoudingen per dag moeten er heel wat mensen voor de snelrechter verschijnen vanwege de dagelijkse avondklok-rellen. De eerste persoon is inmiddels voorbij de politierechter. Hij kreeg twee maanden celstraf.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Eerste relschoppers voor de rechter: twee maanden cel

De 19-jarige man uit Den Haag stond bovenaan de lijst met mensen die opgepakt werden tijdens de eerste set rellen over de avondklok. Hij werd schuldig bevonden aan het gooien van een steen naar een politiebusje. Zelf voelde hij zich achteraf niet vrolijk vanwege het ongeval: "Toen ik die steen losliet, barstte een heel erg schuldgevoel los.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Samen naar de snelrechter

De Hagenaar is niet de enige die vandaag een reisje naar de rechtbank kon maken. Vier jongens uit Goes werden ook uit voorarrest gehaald voor een bezoekje aan de rechtszaal. In hun geval gaat het niet om geweldpleging, maar opruiing. Via Telegram riepen zij mensen op om vuurwerk en brandbommen van zolder te halen om even een lekker potje te lopen rellen. Twee van hen kregen een celstraf van drie weken, waarvan twee voorwaardelijk. Met twee dagen voorarrest erbij hoeven ze dus nog maar vijf dagen in de cel te zitten. Ze kregen nog wel een proeftijd van twee jaar en 60 uur taakstraf cadeau.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws