doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

IS-strijder uit Leiden mag in juni weer de straat op

De 26-jarige Reda N. en zijn makker Oussama A. gingen een paar jaar terug lekker op reis naar Syrië. Daar sloten ze zich aan bij de lokale Islamitische Staat om een partijtje tegen de ongelovigen te knokken. Oussama liet zich nog even op de foto zetten bij een gekruisigd lijk, waarna het tweetal terugging naar Nederland. Daar werden ze in de cel gezet, maar niet voor lang.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
IS-strijder uit Leiden mag in juni weer de straat op

De Leidse N. mag namelijk binnen afzienbare tijd de bajes verlaten. Als het goed is, kan hij in juni weer de straat op, want hij heeft spijt van zijn acties. “Ik ben nu 26, het wordt wel tijd dat we aan onze toekomst kunnen bouwen. Ik hoop dat u ons kunt vergeven”, waren zijn woorden. Zijn maat Oussama A. moet nog iets langer zitten, want justitie werd niet heel vrolijk van het gekruisigd lijk-incident.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

180 graden gedraaid

Het excuses van N. kwam uit onverwachte hoek, want de reclassering was drie maanden geleden nog niet echt te spreken over zijn gedrag. “Hij ’verwerpt de democratie als onverenigbaar met de sharia. Ook ziet hij moslims die in de sharia geloven, maar deze niet toepassen als ongelovigen. De reclassering acht verder verdachtes standpunten in relatie tot het legitimeren van IS als legitieme staat en de aanslagen zorgwekkend”, meldde het hof.

Blijkbaar is de mening van N. ondertussen 180 graden gedraaid, want hij werd uit de terroristenafdeling in Vught gehaald en naar de ‘gewone’ afdeling in Alphen gebracht. Een teken dat er weinig kans is dat hij medegevangenen ‘negatief beïnvloedt’. In Alphen is N. blijkbaar ook braaf geweest, want met een paar maandjes is hij weer op vrije voeten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws