doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Peter R. de Vries over relschoppers: "Ze zoeken een uitlaatklep"

Na de eerste set avondklok-rellen sprak Mark Rutte zich vol verbazing uit over de mensen die steeds voor alle vernieling zorgen: ‘wat bezielt deze mensen?’ Peter R. de Vries en had daar wel een antwoord op.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Peter R. de Vries over relschoppers: "Ze zoeken een uitlaatklep"

Peter R. de Vries schoof bij RTL Boulevard aan om even in gesprek te gaan over de rellen die tegenwoordig aan de orde van de dag zijn. Daar vertelde de programmamaker dat hij de verbazing van mensen daarover niet snapt. Volgens De Vries komt het rellen allemaal voort uit frustratie: “Over het feit dat ze niks meer kunnen, niks meer mogen. En dat ze daar, nu hun gevoel, ook onvoldoende gehoor in vinden. Ze zoeken een uitlaatklep. En, nogmaals, het is verkeerd. Maar dit is daar wel, vind ik, een verklaring voor."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Vries vergeleek de situatie rond de avondklok met de kroningsrellen in de jaren 80. "Dat ging dan zogenaamd over de woningnood die er was. Maar het was in feite de jeugd, of een groepering mensen, die zei: ’Jullie gezag is ons gezag niet. En wij komen daartegen in opstand.’ En dan kun je natuurlijk afkeuren, en dat doen we ook allemaal, maar als je alleen maar zegt ’ik begrijp er niks van’ of ’wat bezielt die mensen’, ja dan zul je er ook nooit een eind aan maken.”

Johan Derksen

Bij Veronica Inside werd De Vries bijgesprongen door Johan Derksen. Wilfred Genee opent met een samenvatting van de mening van De Vries. "Het komt omdat het kabinet niet voelt wat er speelt onder de jonge mensen", waarop Johan antwoordt: “Daar heeft Peter heel, heel groot gelijk in. Het kabinet staat niet met beide voeten in de samenleving. Je denkt toch niet dat Klaver en Jetten zich ooit begeven in dit soort kringen? En de rest trouwens ook niet. Maar het is natuurlijk geen vrijbrief om maar te doen wat je wil. Want we hadden toch niet voor mogelijk gehouden dat gekken op het idee zouden komen om bij ziekenhuizen ruiten te gaan ingooien?”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws