doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Aziatische ‘El Chapo’ gevangengenomen op Schiphol

Deze topcrimineel wist jarenlang uit de klauwen van de geheime diensten te blijven, maar de politie op Schiphol was hem te slim af. Wie is 'Mr Big' van Azië?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aziatische ‘El Chapo’ gevangengenomen op Schiphol

De 57-jarige Tse Chi Lop is een grote jongen in Azië. Naar schatting draait zijn drugsorganisatie elk jaar een kleine 22 miljard dollar omzet. Dat is bijna twee keer het inkomen van de voormalig rijkste man op aarde, Bill Gates. De Most wanted man uit het oosten stond al een jaar bij interpol op de radar. Nu is hij op Schiphol uiteindelijk te grazen genomen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De opdracht kwam vanuit Australië, waar Tse Chi Lop ook een grote speler is. Naar verluidt is hij verantwoordelijk voor 70% van alle drugs die het land binnenkomen. Zijn arrestatie is daar niet voor niets ook groot nieuws. ‘Het bedrijf’, zoals de organisatie van Lop ook wel wordt genoemd, is al langere tijd berucht in Australië.

Overstappen

Lop was waarschijnlijk onderweg naar zijn geboorteland, Canada, toen de arrestatie plaatsvond. In Amsterdam zou hij naar een volgend vliegtuig overstappen, maar daar werd de drugsbaas door de Nederlandse autoriteiten in de boeien geslagen. De verwachting is dat hij hier niet lang blijft. “Het is te verwachten dat Tse zal worden uitgeleverd, nadat hij is verschenen voor een rechter”, vertelde Thomas Aling, de woordvoerder van de Landelijke Eenheid in Nederland aan The Straits Times.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws