doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Biden laat de Cola Light-knop van Trump weghalen

Het bureau van de Oval Office zit vol met bijzondere toeters en bellen. Tot voor kort hoorde daar ook de cola-knop van Trump bij, maar dat is nu geschiedenis.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Biden laat de Cola Light-knop van Trump weghalen

Joe Biden heeft na zijn intrek in het Witte Huis meteen een grote schoonmaak gehouden. Daarbij heeft hij onder andere de Cola Light-knop van President Trump laten verwijderen. De functie van de mysterieuze rode knop op het houten blok was lange tijd onbekend. Pas in 2019, toen Trump tijdens een interview op de knop drukte en er binnen no-time een butler met een blikje cola (op een zilveren schaaltje) aan kwam rennen, werd de waarheid bekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Trump is lang niet de eerste persoon die een unieke aanpassing aan de Resolute Desk heeft gemaakt. Door de jaren heen lieten verschillende presidenten iets veranderen aan het bekende bureau, dat zijn naam dankt aan de HSM Resolute, het schip waarvan de planken gebruikt werden om het bureau te bouwen. Zo zorgde president Roosevelt voor de bouw van een extra paneel om te verbergen dat hij polio had en liet Ronald Reagan het bureau verhogen, omdat hij anders niet comfortabel kon zitten.

Trump liet ook zijn eigen extra aan het bureau achter, maar Biden heeft de knop laten verwijderen. Dat blijkt uit de eerste persfoto’s van de president, waarop te zien is dat hij achter het bureau aan het werk is, zonder de vertrouwde Colaknop.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws