doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Alweer een subsidieschandaal - geld bedoeld voor 560 werklozen al op na 17 subsidies

De Haagse Energieacademie had een leuk idee om mensen aan het werk te zetten. Zij zouden in twee jaar tijd 560 kwetsbare jongeren en bijstandsgerechtigden bijscholen, maar dat liep niet helemaal lekker.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Alweer een subsidieschandaal - geld bedoeld voor 560 werklozen al op na 17 subsidies

Voor het project van de Energieacademie werd 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daarmee konden honderden mensen aan een baan als stukadoor, schilder of metaalbewerker geholpen worden. Zeventien werklozen hebben door het project inderdaad een baantje te pakken gekregen, maar de rest van het geld hebben bestuurders en medewerkers verspild of lekker in eigen zak gestoken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Faillissement

Alle 1,3 miljoen euro is inmiddels op. Het grootste deel is verloren gegaan door mismanagement en zelfverrijking, meldt Omroep West. Opmerkelijk genoeg werd er afgelopen zomer al aan de bel werd getrokken, omdat men toen al door had dat er wel heel veel geld naar de rekening van de bestuurders en medewerkers ging. Als reactie daarop werd de directeurbestuurder vervangen en werden er nieuwe plannen voor vergoedingen gemaakt. Een heel groot succes was dat niet, want het geld bleef wegstromen met weinig afgemaakte opleidingen als resultaat.

Het fiasco werd alleen nog maar groter toen er op 15 januari een bemiddelingspoging werd gedaan. Daar bleek dat het zo’n chaos was en dat de schuldeisers en de Raad van Toezicht zover van elkaar af stonden, dat het project niet meer te redden viel. Er was dus nog maar één optie: faillissement aanvragen. Jammer hoor, project mislukt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws