Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maatregelen bekend: vliegverbod en minder bezoek, maar nog geen avondklok

De persconferentie heeft zojuist plaatsgevonden, maar over de avondklok zijn we nog niet veel wijzer geworden. Daar moet het kabinet de knoop nog steeds over doorhakken. Er komen wel andere strenge maatregelen, waarvan een deel vandaag al ingaat.

Maatregelen bekend: vliegverbod en minder bezoek, maar nog geen avondklok

Avondklok

Volgens Mark Rutte zijn we allemaal ‘coronamoe’, maar dat betekent niet dat we het nu makkelijker gaan krijgen. ‘Niemand wil een avondklok’, sprak Mark Rutte, maar toch probeert hij hem er nog wel door te drukken. Die moet wel goedgekeurd worden door het kabinet, dus pas na het kamerdebat gaat blijken of de klok er komt en hoe die er precies uit gaat zien. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een tijd van 20.30 tot 04.30. De avondklok zou tot 9 februari lopen, gelijk met de huidige maatregelen.

Andere maatregelen

Vliegreizen vanuit het buitenland gaan ook strenger behandeld worden. Er komt een vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika totdat een verplichte quarantaine geregeld is.

Thuisbezoek wordt ook aan extra banden gelegd. Het aantal bezoekers wordt nog eens doormidden gehakt. Het nieuwe dringende advies is om maximaal één persoon per dag op bezoek te laten komen. Die maatregel gaat meteen in.

Nieuws
  • ProShots