Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Wie denkt Roger Schmidt wel niet dat hij is?’

Inmiddels is het onderzoek naar de uitspraken van PSV-trainer Schmidt van start gegaan. Na de uitwedstrijd tegen Sparta liet hij zich even gaan, want de Duitser was niet tevreden over scheidsrechter Bas Nijhuis. Ondertussen is de hele Nederlandse voetbalwereld erover in gesprek geraakt.

‘Wie denkt Roger Schmidt wel niet dat hij is?’

Het loopt al langer niet zo soepel tussen Schmidt en Nijhuis. Volgens de trainer van PSV zou de scheidsrechter na de wedstrijd tegen Vitesse nu ook tegen Sparta zeer partijdig gefloten hebben. Na afloop van het duel tegen de Rotterdammers kwam hij met een waslijst commentaar op Nijhuis. Schmidt beschuldigde hem van partijdigheid, vond dat hij verantwoordelijk was voor de blessure van Cody Gakpo en gaf aan ‘nooit van zijn leven’ meer met Nijhuis in gesprek te willen gaan.

Onderzoek

De KNVB heeft een onafhankelijk aanklager ingezet om alles op te gaan lossen. Hij gaat zowel kijken naar het vermeende tegenfluiten van Nijhuis als het gedrag van Schmidt. PSV heeft alvast aangegeven dat ze uitstel willen om hun verklaring aan te leveren vanwege het bekerduel tegen FC Volendam. Dat uitstel hebben de Eindhovenaren inmiddels gekregen. De zaak wordt volgende week verder behandeld.

Commentaar

Ondertussen wordt het ongeval in de Nederlandse voetbalwereld druk besproken. “Wie denkt hij wel niet dat hij is?” sprak Johan Derksen tijdens de laatste uitzending van Veronica Inside over Roger Schmidt. Volgens hem en René van der Gijp moet Nijhuis expres ingezet worden bij de volgende wedstrijd van PSV. Het team van Schmidt speelt dan tegen RKC Waalwijk.

Sport
  • vi.nl
  • ProShots