doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Avondklok is onderweg ondanks snelle daling besmettingen

De laatste dagen zien we een sterke daling in het aantal besmettingen. Ondertussen gaat er een dinsdagavond voorbij zonder persco, maar dat betekent niet dat er geen maatregelen aan zitten te komen. Morgenmiddag gaan we namelijk hoogstwaarschijnlijk horen over de avondklok
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Avondklok is onderweg ondanks snelle daling besmettingen

Ding dong. De tikkende tijdbom die avondklok heet, lijkt met de minuut dichterbij te komen. Sterker nog, volgens politiek verslaggever Xander van der Wulp van de NOS is de knoop al doorgehakt. “Kabinet wil avondklok”, is de opening van zijn tweet, waarin hij aankondigt dat er morgen maatregelen gepresenteerd gaan worden. Waarschijnlijk komt er een avondklok van 20.00 tot 04.00 die vrijdag van start gaat en op 9 februari eindigt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Veel minder besmettingen

De strenge maatregel wordt ingevoerd ondanks een sterke daling in het aantal geteste besmettingen. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er slechts 4335 positieve tests geregistreerd. Even ter vergelijking: gisteren waren het er 4814 en vorige week waren het er gemiddeld 5539 per etmaal. Maar dat mag allemaal niet baten, want het kabinet is vooral bang voor de Britse variant. Hoe hard de besmettingen dus ook zakken, die klok lijkt er toch te komen.

Vanavond volgt nog een extra advies van het Outbreak Management Team (OMT) en wordt er overlegd met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. De laatste knopen over de strengere maatregelen worden morgenochtend pas doorgehakt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws