Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gemeente Amsterdam wil meer parkeerboetes uitdelen

In Amsterdam is parkeren al lastig genoeg, maar volgens de kompanen van Femke Halsema mag het nog een stukje strenger. De eigenaar van een app die ervoor zorgt dat mensen minder parkeerboetes krijgen, wordt door hen voor de rechter gesleept.

Gemeente Amsterdam wil meer parkeerboetes uitdelen

ParkeerWekker werd in augustus gelanceerd om mensen te helpen herinneren om te betalen voor hun parkeerplek. In principe is het een soort creatieve kookwekker. De app is aangesloten op de dashcam van de auto. Ziet die twee keer een scanauto langsrijden, dan stuurt Parkeerwekker een berichtje naar de eigenaar van de auto: binnen vijf minuten betalen, anders heb je een boete te pakken.

Inkomsten

ParkeerWekker is een doorn in het oog van de Gemeente Amsterdam. De reden is klaar als een klontje: parkeerboetes slepen een enorme lading geld binnen. In 2018 werd er ruim 30 miljoen euro afgerekend voor alle parkeerboetes. Geld dat volgens de gemeente gebruikt wordt om de infrastructuur te verbeteren.

Een groot deel van de parkeerboetes is overigens onterecht. In 2019 werden er 70.000 klachten ingediend over parkeerboetes. In tweederde van de gevallen zat de gemeente inderdaad fout. Het geld kregen de slachtoffers toen weer teruggestort op hun rekening.

Brave burgers

De makers van de ParkeerWekker gaan in de rechtszaal de strijd aan met de gemeente. Volgens hen is de app alleen bedoeld als herinnering voor brave burgers: vergeetachtige chauffeurs en mensen die niet doorhebben dat ze hun auto in een gebied hebben gezet waar je betaald moet parkeren. Mensen die bewust niet betalen, hebben niets aan ParkeerWekker. Het verbieden van de app zou dus alleen gehoorzame mensen straffen en dat is volgens de bedenkers onterecht.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • Pexels