doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Komt er geen avondklok, dan krijgen we vast een visiteverbod

Het veiligheidsberaad gaat vanavond opnieuw in gesprek met het kabinet om te kijken of er een avondklok komt. Er zitten weinig mensen in de veiligheidsvereniging die fan zijn van de maatregel, dus er wordt hard nagedacht over een alternatief.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Komt er geen avondklok, dan krijgen we vast een visiteverbod

Vanavond zitten de twee zwaargewichten van het veiligheidsberaad lijnrecht tegenover elkaar om het uit te vechten over de avondklok. Minister Grapperhaus en voorzitter Bruls gaan met elkaar in gesprek om te kijken of deze maatregel nou echt nodig is, want volgens burgemeester Bruls van Nijmegen is het een ‘heftige maatregel die de vrijheid van inwoners ernstig inperkt.’

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Maar het is niet meteen tijd voor een feestje als blijkt dat de avondklok geschrapt gaat worden. Uit angst voor de variant uit het Verenigd Koninkrijk wil de veiligheidsraad wellicht nog een alternatief invoeren. Bovenaan de lijst staat een compleet visiteverbod. Dat betekent geen kopje koffie bij de buren en geen avondje darten of FIFA spelen in de mancave van je beste maat.

Langere lockdown

Na de vergadering laten Ferdi en Bruls meteen weten wat er besproken is. Dan krijgen we niet alleen te horen of we straks constant op onze klok moeten kijken, maar ook of er nog een veel langere lockdown aan zit te komen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws