Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Asscher is af - geen lijsttrekker meer

De toeslagenaffaire heeft dan toch consequenties gehad, want Lodewijk Asscher heeft gedag gezegd tegen zijn positie als lijsttrekker. 

Asscher is af - geen lijsttrekker meer

Gisteren werd door een poll van I&O al duidelijk dat menig Nederlander maar wat graag ziet dat Asscher opstapt. Daar heeft hij vandaag gedeeltelijk gehoor aan gegeven, want hoewel mensen liever hebben dat hij helemaal vertrekt, is de partijleider van de PvdA nu in ieder geval geen lijsttrekker meer.

In diezelfde poll, waarin ongeveer een kwart van de stemmers vond dat Asscher moet opstappen, vraagt 25% ook om een einde van het ministerschap van minister Eric Wiebes. Beide mannen hebben een belangrijke rol gespeeld in de dramatische toeslagenaffaire, waarbij talloze ouders onterecht beschuldigd werden van fraude. Veel Nederlanders zijn teleurgesteld door het gebrek aan consequenties voor de schuldigen, maar daar begint nu een beetje verandering in te komen.

Voor Asscher betekent dit voorlopig einde verhaal. Hoewel hij zelf nog zegt dat hij niet wist ‘dat de Belastingdienst een onrechtmatige jacht had geopend op duizenden gezinnen’, lijkt het hem toch verstandig om vaarwel te zeggen tegen het lijsttrekkerschap. Wie zijn opvolger precies gaat worden, is nog onduidelijk.

Nieuws
  • ProShots