doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Impeachment Trump staat voor de tweede keer op het menu

De Democraten willen niets liever dan Trump uit het Witte Huis weghalen. Inmiddels zijn ze weer een stap verder, want de stemming is nu door het huis van afgevaardigden heen. Heel nuttig is het alleen niet, want zou alles slagen, dan vindt de impeachment pas na de inauguratie van Joe Biden plaats.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Impeachment Trump staat voor de tweede keer op het menu

Het is dus vooral een grote show die opgezet wordt in Washington, want erg effectief is deze impeachment niet. Nu de stemming door het huis van afgevaardigden heen is, komt de senaat op 19 januari samen voor stemronde numero twee, exact een dag voor de inauguratie van Biden. Stel dat ze daar genoeg stemmen verzamelen (2/3 van de senaat), dan begint de impeachment pas na de twintigste.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Mijlpaal

Een historisch moment is het wel, want geen enkele Amerikaanse president had twee keer een impeachment aan zijn broek hangen. Bij Bill 'I did not have sexual relations with that woman' Clinton kwam het ook niet verder dan de deur van de senaat, Nixon stapte zelf op en de allerlaatste in de rij, Andrew Johnson, ontsnapte op één stem na aan impeachment.

Nu is de beurt voor de tweede keer aan Trump, maar de kans dat 2/3 van de senaat echt op impeachment zal stemmen is vrijwel nihil. En zelfs als de Democraten hun zin krijgen, is het toch te laat. Heel effectief is de actie van links Amerika dus niet, maar waarschijnlijk willen ze vooral de president een hak zetten. Er wordt immers al vanaf dag 1 (19 min. na de inauguratie van Trump) geroepen om impeachment. De Democraten blijven het dus proberen, al is het maar voor de show.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws