doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nederlandse douaniers pakken boterhammen van Britse chauffeur af

“Welkom bij de brexit”, waren de woorden van de douanier die het bammetje van een Britse chauffeur in beslag nam.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Nederlandse douaniers pakken boterhammen van Britse chauffeur af

Dat is nog eens welkom geheten worden in Europa: je bent de grens nog niet over, of je mag je lunch al inleveren. Het is een voorbeeld van de problemen die Britse chauffeurs tegenkomen bij de grens, wanneer ze in conflict komen met overijverige douaniers.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Import

Sinds de brexit is import van allerlei artikelen een stuk strenger geworden. Vis, vlees, groente en fruit, noem maar op: geen van allen mogen ze zomaar de grens over. Breng je toch een boterham met je mee, dan komen de Hollandse bloedhonden achter je aan. Dat blijkt wel uit een documentaire van de NOS, waarin te zien is dat Nederlandse douaniers het brood uit de vingers van Britse reizigers graaien.

Dus een broodje met vleeswaren, dat gaat de grens niet over. In de clip uit de documentaire is te zien dat de vent uit het Verenigd Koninkrijk nog vraagt of hij zijn boterham zonder vleeswaren wel mee mag nemen, maar ook dat idee wordt afgewezen. “Nee, alles wordt in beslag genomen. Welkom bij de brexit. Het spijt me”, antwoordt de douanier.

Zielig hoor, als zelfs je smeekbede om droog brood niet gehoord wordt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws