doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Alle media snoeren Trump de mond

Het lijkt erop dat niemand meer mag weten wat de Amerikaanse president te vertellen heeft in de laatste dagen voor de wissel van de wacht. Na Twitter en Facebook heeft ook YouTube de president in de ban gedaan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Alle media snoeren Trump de mond

Gisteren gaf Donald Trump een speech op het laatste medium dat hij nog in zijn handen had: YouTube. Daarin liet hij even weten dat hij niet vrolijk werd van alle sociale media die zijn accounts in de ban hebben gegooid na de bestorming van het Capitool. “De vrijheid van meningsuiting wordt aangevallen als nooit tevoren”, sprak hij daarover.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Amerikaanse tech-giganten hielden echter voet bij stuk. Het account van de Amerikaanse president blijft overal geblokkeerd. Sterker nog, ook Youtube zelf heeft Trump tijdelijk verbannen en meteen de laatste van zijn video’s verwijderd. Parler, een medium vergelijkbaar met Twitter waar de president nog wel welkom was, is kortgeleden uit de lucht gehaald door hostingbedrijf Amazon.

Angst voor meer protesten

In een Tweet geeft Youtube de reden voor het blokkeren van het account. Het is deels hun angst voor meer ‘potentieel geweld’ die voor de verbanning heeft gezorgd. Trump schijnt daarnaast ook hun regels overtreden te hebben. Om welke regels het precies gaat, wordt in het bericht niet genoemd.

Is die angst gegrond? Dat is zeker mogelijk. Volgens een poll gepubliceerd op Forbes gelooft ruim 80% van de Trump-supporters dat de verkiezing niet eerlijk verlopen is, net als een aanzienlijk deel van de gematigde stemmers. Met de inauguratie van Biden op komst, verwachten veel mensen nog meer protesten. Aaron Kateresky, een journalist van ABC News vertelt dat de FBI opnieuw een mars op het Capitool verwacht, met daarnaast grote protesten in de hoofdsteden van alle 50 staten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws