doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Femke Halsema gaat jointjes afpakken

De puriteinse politie van Amsterdam is weer op oorlogspad. Dit keer zijn buitenlandse toeristen het slachtoffer. Want woon je niet in Nederland? Dan mag je straks geen wiet meer kopen in de coffeeshop.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Femke Halsema gaat jointjes afpakken

Een verbod op wietverkoop aan toeristen. Dat is het nieuwe project van Halsema, die de buitenlandse bezoekers naar eigen zeggen wil ‘bijsturen’. De beste manier daarvoor: toeristische trekplijster numero uno verbieden, aldus de Amsterdamse burgemeester.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Daarmee brengt ze meteen een hele hoop experts op de been die maar al te graag uitleggen waarom zo’n verbod niet handig is. Die toeristen blijven immers wel komen en voor hun wiet wijken ze gewoon uit naar straatdealers. Daar mag de politie dan weer mee aan de slag gaan, zodat het alleen nog maar meer geld gaat kosten.

Troost

In ruil voor het verbod krijgen de eigenaren van Amsterdamse coffeeshops wel een cadeautje terug van Mevrouw Halsema. Ze mogen namelijk 500 gram extra voorraad in huis hebben. Handig hoor, als je klanten niet meer langs mogen komen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws