doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarom je in 2021 aan online teambuilding moet doen

Dat 2020 een vreemd jaar was, is nogal een understatement. Een groot deel van de Nederlanders is van fulltime op kantoor werken naar fulltime thuis werken gegaan en dat is, heel logisch, even wennen. Nu het ernaar uitziet dat we in 2021 ook nog wel even vanuit huis aan de slag moeten, is het tijd om het concept online werken eens van een andere kant te bekijken. Want hoe zit dat met ervoor zorgen dat je collega’s blijft spreken en hoe werkt teambuilding in 2021? In dit artikel lees je er meer over.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Waarom je in 2021 aan online teambuilding moet doen

Dit is waarom je aan online teambuilding moet doen

Het is een kunst om een team dat normaal nauw met elkaar samenwerkt ineens op afstand te laten functioneren. Ergens is dat ook zeker een vorm van uitdaging en niet onbelangrijk: het is nodig dat het slaagt. Teamwork kan immers het beste wanneer de teamleden goed op elkaar zijn ingespeeld. Hoe kan dat beter dan ook in een tijd waarin afstand houden de norm is alsnog bezig te zijn met teambuilding en bedrijfsuitjes? Je leest het goed: een bedrijfsuitje in tijden van een pandemie kan prima, namelijk via de digitale weg. Er is een groot aantal redenen op te noemen waarom teambuilding überhaupt een goed idee is. Met het idee in het achterhoofd dat op grote schaal vaccineren tegen corona pas in september dit jaar gaat gebeuren, is het om de volgende redenen waard op te investeren in online teambuilding:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');
  • Teambuilding zorgt ervoor dat je als team écht leert om samen te werken - of dat nu online of offline is.
  • Daarnaast kun je met teambuilding en bedrijfsuitjes zorgen voor een betere communicatie in het team.
  • Leuke activiteiten naast werkzaamheden zorgen ervoor dat mensen meer energie en motivatie krijgen om aan de slag te gaan met werk.
  • Met teambuilding kom je er pas echt achter wie waar goed in is: wie neemt de leiding, wie is goed in cijfers en wie denkt altijd een stap verder?

Stress en winterdip tegengaan met online bedrijfsuitje

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan online teambuilding. Wist je bijvoorbeeld dat gezonde medewerkers over het algemeen gelukkige medewerkers zijn? Dat ga je terug zien in hun motivatie en productie. Uit diverse onderzoeken blijkt dat volwassenen het niet altijd even makkelijk vinden om vanuit huis te werken. Zo heeft een groot deel nog regelmatig een kind thuis zitten door corona, waardoor het daadwerkelijk werken lastiger gaat en veel stress oplevert. Het resultaat hiervan is dat mensen nog even doorwerken in de avond - vaak tot veel later dan ze eigenlijk hadden gewild.

Precies daarom is een extra motivatie en stok achter de deur meer dan nodig dit jaar. Laat medewerkers iets hebben om naar uit te kijken in hun werk; iets leuks wat even voor afleiding kan zorgen van de dagelijkse sleur. Een bedrijfsuitje in de vorm van online teambuilding past daarom misschien nog wel beter dan alle jaren hiervoor. Er is voor iedere soort groep wel een passend digitaal bedrijfsuitje te vinden. Deze activiteiten kunnen meestal op afstand gedaan, waarbij iedereen vanuit huis mee kan doen; mits je een laptop, desktop of tablet en internetverbinding hebt. Zorg je ervoor dat je regelmatig dit soort online activiteiten organiseert dan is de kans groot dat mensen zich meer gehoord voelen en met meer zin aan het werk gaan.

Wat voor soort online bedrijfsuitjes zijn aan te raden?

Inmiddels kun je bij heel wat bedrijven terecht die zich het afgelopen jaar hebben gespecialiseerd in online teambuilding. Superslim natuurlijk, want er is op het moment veel vraag naar. Of je nu op zoek bent naar een gezellig online bedrijfsuitje of liever wilt gaan voor iets actiefs; hieronder vind je enkele tips voor online teambuilding en online bedrijfsuitjes.

  • Plan samen met het team op een vaste ochtend per week een work-out uurtje in. Samen fris en fruitig de dag beginnen is natuurlijk het perfecte moment om even online samen te komen.
  • Kies ook zo nu en dan voor ontspanning. Naast actieve fitnesslessen op afstand is het aan te raden om eens per maand voor ontspanningsoefeningen te gaan. Dit doe je met behulp van online yin yoga en meditatie. Ook dit kan gewoon worden opgezet via een videoprogramma zoals Zoom.
  • Zin om een avondje hersens te kraken? Probeer dan samen met je team uit een online escape room te komen. Nu de fysieke escape rooms dicht zijn, vind je allemaal virtuele varianten. Die zijn net zo spannend als de echte kamers.
  • Ook leuk: ga samen aan de slag als rechercheurs en los een online moordzaak op. Er zijn diverse boxen te koop waarbij je met echt materiaal, zoals dossiers, aan de slag kan gaan. Spannend!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws