doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kopstuk Caloh Wagoh Greg R. krijgt vier jaar celstraf

De rechtbank in Antwerpen heeft een klap met de hamer uitgedeeld tegen motorclub Caloh Wagoh. De 72-jarige Greg R., kopstuk van de club, moet vier jaar lang de cel in voor afpersing.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kopstuk Caloh Wagoh Greg R. krijgt vier jaar celstraf

In 2019 werd er aangifte gedaan door een Antwerpse juwelier. Tijdens een afspraak die hij had met ene Mikel F., kwamen er opeens vijf extra kerels opdagen. Zij vroegen of de diamantair even snel met 1,8 miljoen euro over de balk wilde komen, want Greg R. wilde zijn centen terug.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Witwassen

De juwelier, ene E. A., was zelf niet helemaal zuiver. Samen met een andere Antwerpse juwelenhandelaar, Mozes F., hielp hij in 2006 met het witwassen van drugsgeld. Dat mislukte echter, want door een arrestatie en veroordeling verloren ze het geld. Slecht nieuws, want Greg R. verwachtte het gewoon terug.

Mozes had al bijna een miljoen euro aan R. en een anonieme Colombiaan betaald, maar E. A. moest nog met het geld over de balk komen. Toen hij met daarover met ene Mikel F. in een hotel in gesprek ging, kwamen er nog een paar schuldeisers vragen waarom het geld op zich liet wachten. Ze bedreigden de juwelier en zijn familie, wiens adres ze via Mozes F. te pakken hadden gekregen.

E. A. schakelde de hulp van de politie in. Zij besloten om een tweede meeting te laten organiseren, waarbij een aantal rechercheurs in de lobby van het hotel aanwezig waren. Mikel F. werd samen met een andere man gearresteerd. Greg R. zat ondertussen al in voorarrest op verdenking van verschillende liquidaties in het grote proces tegen Caloh Wagoh.

Rechtszaak

Bij de rechtszaak kregen alle verdachten een celstraf opgelegd. Greg R. moet vier jaar lang zitten. Bovendien wacht hem in 2021 de inhoudelijke behandeling van het Eris-proces tegen Caloh Wagoh, wat een nog langere celstraf kan betekenen. Ook Mozes F. gaat voor medeplichtigheid naar de gevangenis, vanwege het doorgeven van het adres van E. A.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws