doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Liever geen langere lockdown

Het wordt alweer gefluisterd in de wandelgangen van de Tweede Kamer: we gaan nog langer lekker lockdownen. Want hoewel een vaccin eraan zit te komen, blijven de deuren net als in Duitsland waarschijnlijk gewoon dicht. Toch kijken wij ondertussen reikhalzend naar de kroeg, want hoop is er nog wel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Liever geen langere lockdown

Frits Roosendaal, hoogleraar klinische epidemiologie aan de Universiteit Leiden, durft tegen Het AD al wel te zeggen dat we een langere lockdown kunnen verwachten. Duitsers die de deuren dichthouden en Engelsen die bang zijn vanwege de mutatie hebben daar allebei invloed op. Volgens Roosendaal zou de angst in onze buurlanden weleens doorslaggevend kunnen zijn voor de keuze van het kabinet. En dan is er ook nog eens de verwachting dat we met de feestdagen weer een piek in de besmettingen gaan zien. Het ziet er somber uit, vindt Roosendaal.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vaccinatie

Als de VK-variant ons land binnendringt en de besmettingen lekker binnen blijven stromen, dan lijkt een lockdown onvermijdelijk, maar wie weet wordt er op tijd gevaccineerd. Het enige probleem: pas na twee keer prikken ben je helemaal virusvrij. De kans bestaat natuurlijk dat één vaccinatie al verschil gaat maken, maar zekerheid is er nog niet. Ondertussen loopt het nog niet zo lekker met Hugo zijn prikplannen, dus houden we onze harten vast.

Gezondheidsraad

We hebben nog wel hoop in de vorm van de Gezondheidsraad, waar het kabinet meestal wel braaf naar luistert. Als zij merken dat de eerste vaccinaties een positief effect hebben, laten ze de lockdown misschien links liggen. Wie weet kunnen we dan binnen korte tijd toch eindelijk dat felbegeerde pilsje pakken in de kroeg. Voorlopig kunnen we alleen maar hopen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws