doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hiddema haakt af bij FvD

Na drie jaar meegedraaid te hebben bij het Forum, keert Theo Hiddema de partij nu toch de rug toe. Dat meldt politiek verslaggever Jeroen Stans via Twitter. Op 24 november vertrok Hiddema al uit de Tweede Kamer, maar nu lijkt hij ook gedag te zeggen tegen de partij waar hij de laatste tijd nog lijstduwer van was.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hiddema haakt af bij FvD

Van Theo Hiddema zelf is geen bericht gekomen, maar politiek verslaggever Jeroen Stans zegt dat de advocaat nu toch echt afscheid heeft genomen van het Forum voor Democratie. In een tweet deelt hij een brief die van Theo Hiddema zou komen, waarin de advocaat zijn vertrek aankondigt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Grote leider, ik geef het op.” Zo opent Theo Hiddema in de tekst, gericht aan Forum-voorman Thierry Baudet. Want hoewel Hiddema het in eerste instantie eens was met Thierry, botst het nieuwe beleid van Baudet met Hiddema zijn eigen standpunten. Het is vooral de focus die de leider van het FvD legt op het tegengaan van het corona-beleid dat de voormalig nummer twee van het Forum tegenspreekt.

Hiddema is ook niet enthousiast over het handelen van de nieuwe nummer twee op de lijst: Wybren van Haga. “Ik ga niet een Van Haga met applaus bejegenen die beweert dat Rutte m.b.v. dit virus het land in een dwangstaat wil veranderen. Zoiets vind ik populisme.” Het huidige beleid, samen met het gebrek aan vertrouwen dat Hiddema heeft in de resterende leden van het Forum, waren voor hem de belangrijkste redenen voor zijn vertrek.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws