doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Duimen gaat voor wippen bij Big Brother

Het nieuwe seizoen van Big Brother staat op het punt om van start te gaan, dus er worden allerlei sneak previews online gegooid, waaronder foto’s van de luxe gevangenis waar de deelnemers voorlopig in vastzitten en een lijst met huisregels. Bij die laatste sprong één regel in het oog.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Duimen gaat voor wippen bij Big Brother

Die regel heeft namelijk betrekking op het gedrag in de slaapkamer. Willen twee kandidaten een avondje met elkaar rollebollen onder de dekens? Dan moeten ze eerst even een geheime boodschap delen met de rest van de bevolking door hun duim op te steken naar de camera. Dat teken telt als bewijs dat beide partijen elkaar vrijwillig een veeg willen geven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Rechtszaak

De regel is in het leven geroepen nadat een deelnemer bij de Spaanse versie van Big Brother een vrouw in de woning heeft misbruikt. Het stel was eerder vrijwillig met elkaar naar bed gegaan en het was niet meteen duidelijk dat er geen sprake was van wederzijdse instemming. Vandaar dat het team achter het programma te laat ingreep. Inmiddels is er 2,5 jaar celstraf geëist tegen de man.

Alcohol

De duimenregel is niet de enige die voortkomt uit het incident in Spanje. Ook het alcoholgebruik wordt aan banden gelegd in het nieuwe seizoen. Een wijntje of biertje mag, maar alleen in het weekend na zeven uur, of doordeweeks als er iets te vieren is. Sterke drank gaan we sowieso niet zien, want producent Jeroen Compeer verklaart: “We gaan bewoners niet volgieten, zelfs niet als we denken: nu wordt het saai.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws