doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Rave in Hoofddorp beëindigd - organisatoren zorgen voor koppijn bij politie

Gisteravond werd er een feestje gebouwd in de buurt van Amsterdam. Zo’n 120 mensen kwamen samen en daar werd de politie niet heel vrolijk van. Zij maakten een einde aan deze rave, maar de organisatoren blijven voor problemen zorgen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Rave in Hoofddorp beëindigd - organisatoren zorgen voor koppijn bij politie

In een leegstaand pand in Hoofddorp werd afgelopen nacht een grote illegale rave gehouden. De politie heeft alle aanwezigen te pakken gekregen. Iedereen die een ID bij zich had, mocht hem meteen inleveren. Het Openbaar Ministerie gaat nu boetes uitdelen aan alle feestvierders. De meeste mensen mogen 95 euro inleveren, maar de organisatoren moeten iets meer spaargeld tevoorschijn toveren. Zij krijgen een boete van 4.000 euro. Als ze daadwerkelijk gepakt zijn natuurlijk...

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Locatie12.events

Want waren de organisatoren wel aanwezig? De rave werd opgezet via het Instagramprofiel Locatie12.events, dat de politie al een tijdje dwarszit. De eigenaren houden feestjes op verborgen locaties, waar mensen zich via een privébericht voor kunnen inschrijven. Pas op het laatste moment krijgen deelnemers te horen waar het feest plaats gaat vinden, waardoor de politie vaak achter de feiten aanloopt.

De organisatoren van Locatie12.events zijn bovendien niet op hun achterhoofd gevallen. Ze screenen hun bezoekers en laten ze alleen in cash betalen. Er is ook nog een set regels waar alle deelnemers zich aan moeten houden. Telefoon op vliegtuigstand, niets posten op social media, eigen drank mee. Kom je met de taxi? Dan mag je oprotten en komt je naam op de zwarte lijst. Zo proberen ze alles zo lang mogelijk geheim te houden, en met succes, want het account is al een tijdje een doorn in het oog van de politie.

Voorlopig wordt er dus nog doorgefeest, tenzij de politie de organisatoren ondertussen te pakken heeft gekregen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws