doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vincent van der Voort kan niet opboksen tegen Daryl Gurney

Vincent van der Voort is niet voorbij de vierde ronde gekomen bij het WK darts. 'The Dutch Destroyer' verloor 4-2 van de Noord-Ierse Daryl Gurney.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vincent van der Voort kan niet opboksen tegen Daryl Gurney

Van der Voort kwam meteen aan het begin van de partij in de problemen. Hij werd in de eerste leg gebroken door Gurney, die 125 uit wist te gooien. Daarna liet Van der Voort meerdere kansen liggen bij de dubbels, waardoor Gurney de set met 1-3 won. In set twee zagen we break na break, waarna Van der Voort de set wist te pakken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Daarna begonnen de irritaties op te lopen bij ‘The Dutch Destroyer’. Gurney gooide een tiendarter en brak Van der Voort opnieuw. De Nederlander verloor 1-3 en zag door slordigheden ook de vierde set aan zijn ogen voorbijgaan.

In de vijfde set herpakte Van der Voort zichzelf. Hij verloor geen enkele leg en kwam weer een stap dichter bij Gurney. De Noord-Ier pakte echter een 1-2 voorsprong, waarna het noodlot toesloeg. Van der Voort begon met twee bouncers, waarna alle hoop verloren leek. Het avontuur was echter nog niet over, want Gurney miste maar liefst zes matchdarts, waardoor Van der Voort toch nog een kans kreeg op een comeback. Het mocht alleen niet baten, want het lukte de Nederlander niet om Gurney te breken. Uiteindelijk werd het 4-2 voor de Noord-Ier.

Nog twee Nederlanders

Er zijn nog twee Nederlanders die kans maken op de titel: Michael van Gerwen en Dirk Van Duijvenbode. Vanavond komt Van Duijvenbode nog in actie. Hij speelt om 19.00 tegen Glen Durrant. De huidige nummer 12 van de wereld. De winnaar van die partij gaat door naar de laatste acht.

Gisteren wist Michael van Gerwen door het oog van de naald te kruipen en zich te plaatsen voor de laatste acht. Hij kwam na een 3-1 achterstand terug tegen Joe Cullen. In de allerlaatste set wist Van Gerwen op voorsprong te komen door onder alle druk nog een 180 te gooien, waardoor zijn voorsprong groot genoeg werd om de beslissende double voor te bereiden, waarna hij er met de winst vandoor ging.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws