doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Europese landen delen lijstje met vaccinatieweigeraars

Mensen die weigeren om zich te laten prikken, komen in sommige landen waarschijnlijk op een lijstje te staan. Vervolgens kunnen ze informatie over de vaccinatieweigeraars met alle Europese landen delen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Europese landen delen lijstje met vaccinatieweigeraars

Gisteren zijn ze in Spanje begonnen met prikken. Daarmee proberen ze niet alleen het virus een beetje af te remmen, maar blijkbaar ook meteen de ‘stoute’ burgers in kaart te brengen. Iedereen die een vaccin aangeboden heeft gekregen, maar voorlopig niet gevaccineerd wil worden, komt op een lijst te staan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Spaanse minister van Volksgezondheid zegt vervolgens dat dit ‘met het grootste respect voor de bescherming van privégegevens’ gebeurd. Groot respect is in dit geval vrij te vertalen als: we delen het met andere Europese landen, dus elke regering van Frankrijk tot Polen kan een blik werpen op de lijst.

Andere landen

Er zijn nog geen andere regeringen bezig gegaan met het opstellen van zo’n zwarte lijst. De vraag is of met Spanje nu het eerste schaap over de dam is en er meer zullen volgen. Voorlopig hebben andere landen daar nog geen uitspraak over gedaan. In Nederland zijn er in ieder geval geen plannen voor vaccinatiedwang, dus zo’n lijst is dan wellicht overbodig.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws