Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dirk van Duijvenbode is niet meer te stoppen

Na de zege op voormalig wereldkampioen Rob Cross werd de dartwereld al wild van Dirk van Duijvenbode. Vandaag kwam hij weer in actie, nu tegen Adam Hunt. Ook ditmaal stelde de Aubergenius niet teleur.

Dirk van Duijvenbode is niet meer te stoppen

Het begon met een spannende set, waarbij Hunt op een 2-1 voorsprong kwam, maar van Duijvenbode pakte de concentratie snel terug en wist de leg op zijn naam te krijgen. In de tweede set kwam de Aubergenius zelf op een 2-1 voorsprong, waarna hij de laatste leg koelbloedig afmaakte.

In de derde leg kwam Hunt zelfs op een 2-0 voorsprong, maar Dirk herpakte zichzelf en bracht het verschil terug tot 2-2, waarbij hij bijna een 9-darter gooide in de vierde leg. Hunt kreeg de kans om de set alsnog te winnen, maar uiteindelijk ging ook die finish naar Van Duijvenbode.

In de laatste set leek het vertrouwen bij Hunt weg te sijpelen. Van Duijvenbode pakte alle drie de legs achter elkaar en ging daardoor met de winst naar huis.

Cultheld

Van Duijvenbode begint langzaam een soort cultstatus te krijgen onder dartsfans. Hardcore als opkomstnummer, zijn bijnaam aubergenius, die hij te danken heeft aan zijn werk als administratiemedewerker bij een auberginekwekerij, de stunt tegen oud-wereldkampioen Rob Cross. Het draagt allemaal bij aan de reputatie van Van Duijenbode.

Zelf is hij nog geen fan van zijn titel. "Als je jezelf een cultheld gaat noemen, dan ben je een engnek, dus dat ga ik zeker niet doen”, zei Van Duijvenbode in een interview. Toch krijgt hij op alle platformen veel volgers en kan hij de reacties niet bijhouden. Na de winst van vandaag zal dat ongetwijfeld alleen maar toenemen. Lekker bezig, Aubergenius!

Sport
  • nu.nl, rtl7
  • BrunoPress