doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Wie pleegde de aanslag met de pratende camper? DNA bekend

Op Eerste Kerstdag werd Nashville wakker geschud door een bizarre aanslag. In de vroege ochtend begon een geparkeerde camper opeens te praten, waarna het voertuig muziek begon te draaien en explodeerde. De politie meent nu DNA van de dader in handen te hebben.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Wie pleegde de aanslag met de pratende camper? DNA bekend

Op de plaatse delict zijn stoffelijke resten van een man gevonden. Volgens Amerikaanse agenten gaat het om de 63-jarige Anthony Quinn Warner, die werkte als IT-specialist voor een makelaarsbedrijf.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Warner het behoorlijk wat ervaring met elektronica en maakte daar gebruik van tijdens de vreemde aanslag op Eerste Kerstdag. Een kwartier voor de explosie begon hij met een soort luidspreker mensen te waarschuwen dat de camper binnen een kwartier zou gaan ontploffen. Toen de tijd bijna om was, draaide hij Downtown, een nummer van Petula Clark. Het lied gaat over een reis naar de binnenstad als ontsnapping aan het gewone leven. Kort na de start van het nummer explodeerde de camper.

Motief

Over het motief van Warner wordt nog druk gespeculeerd. Hij parkeerde de camper voor een centrale van internetprovider AT&T. Het is onduidelijk of dit gebouw het doelwit van de aanslag was. Zijn keuze om iedereen te waarschuwen wekt de suggestie dat het niet de bedoeling was dat er slachtoffers zouden vallen.

De verwachting is dat het onderzoek nog relatief lang zal duren. Er zijn honderden tips binnengekomen over de aanslag, die allemaal nog door de politie gecontroleerd moeten worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws