doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Het regent leguanen

Vreemde weersverwachting uit Amerika, want daar regent het geen pijpenstelen, maar leguanen. De geschubde dieren vallen bij bosjes uit de bomen. Dit meldt de Weather Service in Miami.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Het regent leguanen

Leguanen kunnen ruim anderhalve meter lang worden en wegen vaak zo’n 10 kilo. Als zoiets opeens uit de lucht komt storten, kun je beter dekking zoeken. In Florida moeten ze daar de laatste tijd steeds vaker rekening mee houden, want de beesten vallen er met bakken uit de lucht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Koelbloedig

De reden dat de dieren naar beneden komen vallen is de lage temperatuur die de laatste dagen heerst in Miami. Leguanen zijn koelbloedig, dus om actief te blijven hebben ze de warmte van de zon nodig. Wanneer die uitblijft, kunnen de dieren plotseling in een soort coma raken. Meestal hangen ze bovenin bomen rond, waardoor ze in zulke gevallen vaak naar beneden komen storten.

Dodelijk

Veel mensen verwachten dat de neergestorte leguanen al dood zijn wanneer ze de grond raken, maar dat is niet het geval. Ze ademen wel degelijk en kunnen weer uit hun coma komen als ze weer opgewarmd raken. Blijven ze echter langere tijd op lage temperatuur, dan kunnen de dieren doodgaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws