doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Juichen na een doelpunt? In België krijg je een boete

Heb je zin om er weer eentje snoeihard in de kruising te jassen? Als je dat in België doet, kun je het maar beter niet te enthousiast vieren, want dan mag je een boete van 750 euro betalen. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Juichen na een doelpunt? In België krijg je een boete

Bijzonder nieuws uit de Jupiler Pro League, want daar heeft de raad van bestuur besloten dat je niet meer ‘uitbundig’ mag juichen na een doelpunt. Deze belachelijke regel komt uiteraard door corona, want het zou niet ‘corona-proof’ zijn om met een beetje passie je doelpunt te vieren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bek houden

In België hebben ze geen premier die supporters vraagt om hun bek te houden, want daar mag net als nu in Nederland niemand op de tribune zitten. Toch bemoeit ook Premier De Croo zich ook graag met de ins en outs van het voetbal: "Ik begrijp dat er in het voetbal emoties zijn, maar men moet die op een andere manier kunnen kanaliseren.”

Lichtpuntje

Shirtjes uittrekken is al verboden en nu mag juichen ook al niet meer. Een beetje een saaie bedoeling zo, maar goed, het voetbal mag in ieder geval doorgaan. Een klein lichtpuntje is er wel, want als er dan zo’n boete uitgedeeld wordt, gaat het geld in ieder geval naar mensen die het lastig hebben tijdens de corona-uitbraak.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws