doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Colosseum gooit de vloer voor Gladiatoren open

Voel je de vechtlust al in je opkomen? Heb je zin om je harnas aan te trekken en er even lekker op los te hakken voor de eer van het grote Romeinse rijk? Die kans ga je waarschijnlijk niet krijgen, maar het Colosseum bekijken vanuit het oogpunt van de gladiatoren, dat kan straks wel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Colosseum gooit de vloer voor Gladiatoren open

In Italië hebben ze namelijk grootste plannen met het monumentale amfitheater. Op dit moment mist er een belangrijk gedeelte: de vloer. Die was tot de 19e eeuw aanwezig, maar werd daarna weggehaald. De Italiaanse regering wil daar nu verandering in brengen. De hele vloer moet weer in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');
Zonder vloer zijn de oude ondergrondse gangen zichtbaar.

Opknapbeurt

Net als veel andere toeristische attracties staat het Colloseum voorlopig leeg door de zoveelste golf van het coronavirus. Net als veel andere gebouwen krijgt het een kleine verbouwing nu er toch geen toeristen in rondrennen. Het reusachtige monument kan ook wel een likje verf gebruiken, aangezien het toch al zo’n 2000 jaar oud is.

Verbouwing

Het lijkt er echter op dat de plannen voor het verbouwen van de vloer toch even op zich laten wachten. De oproep voor aanbesteding eindigt in februari en de bouw begint pas aan het einde van 2021. Voor een bezoek aan de arena moet je dus nog heel even geduld hebben.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws