doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ministerie denkt over ‘vaccinatiebewijs’ voor reizen

Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wordt gekeken naar een optie voor een vaccinatiebewijs. Zoiets kan bijvoorbeeld ingezet worden om toegang te krijgen tot het buitenland, maar kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Dit meldde een woordvoerder van het ministerie in gesprek met TravelPro.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ministerie denkt over ‘vaccinatiebewijs’ voor reizen

De overheid is niet van plan om private bedrijven te dwingen niet-gevaccineerde mensen te weigeren. Sterker nog, er wordt zelfs gekeken in hoeverre ze zoiets kunnen voorkomen. In het verstrekken van de vaccinatiebewijzen gaat de overheid waarschijnlijk wel een rol spelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Database

Het idee komt ook voort uit eisen van andere landen. Als zij alleen mensen toelaten die een prik hebben gehad, moeten mensen dat op de één of andere manier kunnen bewijzen. Waarschijnlijk gaat de RIVM daarmee aan de slag. Zij maken een database, waarin met toestemming van de burger te zien is welke vaccinaties iemand heeft gehad. Op het vliegveld kunnen mensen dan laten zien dat zij een vaccinatie tegen corona hebben gekregen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws