doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Pedojagers moeten jarenlang de cel in

Een nieuwe confrontatie tussen politie en pedojagers heeft voor vijf mannen tot jarenlange gevangenisstraffen geleid. Ze zijn onder andere veroordeeld voor mishandeling en afpersing.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Pedojagers moeten jarenlang de cel in

Suzan

Het vijftal maakte een account met de naam ‘Suzan’ aan op een datingsite, waarna ze in contact kwamen met een oudere man. Er werd een afspraakje georganiseerd bij de parkeerplaats van een pannenkoekenrestaurant in Enschede, maar Suzan kwam niet opdagen. In plaats daarvan wachtten er twee mannen uit Enschede die de oudere man mishandelden en dwongen in een auto te stappen.

Afpersing in de auto

Tijdens het ritje stapte er nog een derde man uit Duitsland in, waarna de groep probeerde om de rekening van de vermeende pedofiel te plunderen. Het lukte de mannen niet om veel geld te pinnen, maar ze maakten wel een hele lading over naar hun eigen rekening. Achteraf werd de man uit de auto gezet.

De politie was niet blij met de actie van de pedojagers. Het drietal werd samen met twee andere medeplichtigen voor de rechter gesleept. Daar kregen ze straffen van 32 tot 36 maanden opgedragen, waarvan zes maanden voorwaardelijk met drie jaar proeftijd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws