doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

WHO waarschuwt voor super-SOA

Alsof corona niet genoeg was, krijgen we nu ook nog eens een superziekte onder de lakens. De World Health Organization deelt alvast waarschuwingen uit, want volgens hen wordt niet corona, maar gonorroe de ziekte van 2021.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
WHO waarschuwt voor super-SOA

Gonorroe is misschien geen virus, maar verspreid zich toch gemakkelijk. Sinds 2005 staat het in de top vier meest voorkomende SOA’s van Nederland. Bovendien is het vooral bij vrouwen vaak onopvallend, dus is een bezoek aan de kliniek soms noodzakelijk om de ziekte vast te stellen. Door de lockdown loopt het wereldwijd langzamer bij organisaties als de GGD, waardoor gonorroe vaker onontdekt blijft of niet op tijd behandeld wordt. Ondertussen duiken we natuurlijk nog steeds met elkaar onder de lakens, dus verspreidt de bacterie rustig verder.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens de WHO gaat het bovendien van kwaad naar erger, want subsoorten van gonorroe zijn resistent aan het raken tegen de meeste antibiotica. Het kan dus zomaar dat de normaal behandelbare SOA bij veel mensen niet te fixen valt.

Bang voor de super-SOA? Het komt nog niet heel vaak voor, dus waarschijnlijk zijn we nog wel veilig. En een bezoekje aan de GGD kan natuurlijk ook geen kwaad. Ook leuk voor de afwisseling tussen al die coronatests door.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws