doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Aantal corona-overtredingen stijgt snel

Nieuwe maatregelen betekenen ook nieuwe bekeuringen en dat is terug te zien in cijfers van de politie. Het aantal boetes stijgt snel en de afgelopen week is dat zelfs verdubbeld ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aantal corona-overtredingen stijgt snel

Anderhalve meter afstand, mondkapjesplicht, afspreken met groepen. Op al deze gebieden werden er de afgelopen week meer mensen beboet. In totaal kregen bijna 1200 mensen een rekening van de politie en werden er 927 mensen gewaarschuwd, ruim het dubbele van de week daarvoor. Ook werden er meer illegale feestjes opgebroken en steeg het aantal geweldsescalaties tijdens aanhoudingen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Staking politie

Agenten hebben net als de boa’s het druk met het handhaven van alle nieuwe maatregelen van het kabinet. Voor het extra werk kunnen ze echter geen loonsverhoging verwachten. Gerrit Kamp, voorzitter van politievakbond ACP schoof afgelopen weekend aan bij nieuwsuur, waar hij vertelde dat er plannen zijn voor een staking. Er worden bijvoorbeeld suggesties gedaan om agenten rond Oud & Nieuw een uurtje vrij te geven. Dat zou voor de handhaving van de regels mogelijk grote problemen betekenen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws