doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Levenslang voor aanslag Charlie Hebdo - verdachten nog altijd voortvluchtig

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de aanslagen op het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo werden gepleegd. Het proces tegen de verdachten dat 3,5 maand geleden van start ging, komt nu tot zijn einde.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Levenslang voor aanslag Charlie Hebdo - verdachten nog altijd voortvluchtig

De uitvoerders van de aanslagen zijn allemaal door de politie doodgeschoten nadat ze Parijs wisten te verlaten, maar daarmee zijn niet alle verdachten opgepakt. Zeker drie verdachten zijn tot op de dag van vandaag nog voortvluchtig.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Eén van de partners van de daders, Hayat Boumeddiene, is waarschijnlijk naar Syrië gevlucht om zich aan te sluiten bij terreurgroep IS. Zij zou dertig jaar de cel in moeten voor betrokkenheid bij de aanslagen. Twee broers, Mohamed en Mehdi Belhoucine worden ook nog steeds gezocht. Hen hangt een straf van respectievelijk levenslang en twintig jaar boven het hoofd.

Veertien verdachten

In totaal zijn er veertien mensen veroordeeld in het proces dat ruim drie maanden geleden van start ging. Celstraffen variëren van vier jaar tot levenslang. Bij het proces zijn ook twee Belgen berecht voor ‘terroristische criminele bendevorming’. Tegen hen is vijftien tot achttien jaar cel geëist.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws