doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vaccinatie met Pfizer zorgt voor ernstige allergische reactie

In Nederland zitten we voorlopig nog opgesloten in afwachting van een vaccin, maar in de rest van de wereld wordt er al enthousiast geprikt. Daardoor komen ook de onbedoelde gevolgen van het vaccin in beeld.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vaccinatie met Pfizer zorgt voor ernstige allergische reactie

Na twee eerdere gevallen in Engeland is in Amerika nu ook een gevaarlijke allergische reactie op het vaccin bevestigd. The New York Times laat weten dat ze van drie anonieme bronnen te horen hebben gekregen dat een zorgmedewerker een ernstige allergische reactie kreeg na injectie met een vaccin van het merk Pfizer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Waarschuwing

In Amerika hebben ze nog niet gereageerd op de gebeurtenis, maar in Engeland is er al wel actie ondernomen. Nadat de vaccinaties daar voor allergische reacties zorgden, kregen de Britten een advies mee: je kunt beter geen spuit nemen als je eerder last hebt gehad van een allergie. Maar waar de Britten een gevaar zien, zegt de Nederlandse Vereniging voor Allergologie en Klinische Immunologie (een hele mond vol) dat allergische reacties geen probleem zijn: gewoon prikken!

Pfizer gaat wel onderzoek doen naar deze gevallen, dus tegen de tijd dat de vaccins in Nederland aankomen, is het probleem misschien wel opgelost. Verder zijn er op hoofdpijn en koorts na geen bijwerkingen vastgesteld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws