Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kantoor advocaten Marengo-proces onder vuur genomen

Al voor de tweede keer in korte tijd is er een Nederlands advocatenkantoor beschoten. Ditmaal gaat het om een kantoor in Utrecht, waar onder andere strafrechtadvocaten Yassine Bouchikhi en Louis de Leon werkzaam zijn. 

Kantoor advocaten Marengo-proces onder vuur genomen

Bouchikhi en De Leon verdedigen verdachten bij het grote Marengo-proces rond de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Of de aanslag ook specifiek op hen gericht was, is nog onduidelijk. Bouchikhi was zelf niet aanwezig op het kantoor toen de aanslagen plaatsvonden.

Liquidaties

Rond het Marengo-proces zijn al meerdere moorden gepleegd. In september 2019 werd Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B. op straat geliquideerd. Ook de broer van B. werd vermoord nadat duidelijk werd wie de kroongetuige was.

Na de moord op Wiersum werd B. eerst ondersteund door een anonieme advocaat, maar die werd later vervangen door het duo van Peter Schouten en Onno de Jong. Van hen werd eerder deze maand bekend dat ze op een dodenlijst staan, samen met Peter R. de Vries, die B. adviseert tijdens het proces.

Bouchikhi onderweg naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

"Ik wist natuurlijk dat dit soort gevaar er was toen ik me vorig jaar aanbood als advocaat van B. "maar het is belachelijk dat je als advocaat dit soort gevaar loopt.” zei Schouten toen in gesprek met De Telegraaf.

Na de schietpartij op het kantoor van Bouchikhi en De Leon blijkt echter weer dat advocaten in Nederland niet altijd zeker kunnen zijn van hun veiligheid. De politie gaat verder onderzoek uitvoeren om te kijken of het inderdaad om een doelgerichte actie gaat. Verder willen zij nog geen uitspraak doen.

Misdaad
  • ProShots