doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoe je via Tinder terecht kunt komen op frauduleus cryptocurrency platform

Weet je het nog? Die tijd dat je lekker de kroeg in kon om iemand te ontmoeten? De coronacrisis gooit flink wat roet in het eten voor singles die dachten de liefde van hun leven te ontmoeten in 2020. Gelukkig bestaat er nog zoiets als online dating.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hoe je via Tinder terecht kunt komen op frauduleus cryptocurrency platform

Uit onderzoek blijkt dat datingsites mateloos populair zijn tijdens deze pandemie. Dat is niet zo heel gek - het is immers een van de weinige manieren om iemand te kunnen leren kennen. Zoals met andere zaken die ineens populair worden, vinden criminelen ook bij deze ontwikkelingen een kans om je op te lichten. Zij gebruiken bijvoorbeeld Tinder om jou op te lichten met cryptocurrency.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bitcoin en Tinder: hoe zit dat precies?

Deze oplichters gaan heel geraffineerd te werk, helemaal nu de Bitcoin koers eind november een record heeft bereikt. Zo’n stijging van waarde werd ook al gezien in januari en in juli van dit jaar. De ideale momenten voor criminelen om geïnteresseerden te lokken voor frauduleuze zaken. Zij focussen zich op single mannen door een fake profiel aan te maken met foto’s van, meestal, een knappe Aziatische vrouw. Juist omdat men in 2020 niet echt op een andere manier dan apps en sites zoals Tinder in contact kan komen met potentiële dates is een groot deel van de heren gretig wanneer het om aandacht krijgen gaat. Door middel van een zogeheten Super Like op Tinder proberen deze profielen je aandacht te trekken.

Een gemiddelde man voelt zich zeker gevleid wanneer zo’n knappe verschijning een Super Like gebruikt. De kans is dus groot dat je op zo’n verzoek ingaat om te kijken wat zo’n vrouw te vertellen heeft. Jullie chatten wat af, waarna er wordt gevraagd naar verder contact via WhatsApp. In eerste instantie lijkt dat misschien niet vreemd, omdat je bij oprechte interesse natuurlijk wel via een persoonlijker medium verder wilt kletsen en uiteindelijk eventueel wilt afspreken. Of je het gesprek nu wel of niet via WhatsApp verder laat plaatsvinden - al gauw komt het gesprek over haar financiële situatie. Op dat moment moet je oppassen.

In de val gelokt en geld kwijt via Tinder

Wanneer zij namelijk begint over dat ze zichzelf goed kan onderhouden en dat ze zich absoluut geen zorgen hoeft te maken over haar financiële toekomst wil ze dat je vraagt hoe dat kan. Een vrouw met geld is natuurlijk óók interessant voor menig man. Ze vertelt dat ze handelt in cryptocurrency en gaat hierbij alleen maar in op de voordelen van digitale valuta zoals Bitcoin. Hoewel het zeker aan te raden is om eens te kijken naar de voordelen van Bitcoin en andere cryptocurrency is dit niet de reden van het verhaal van de ‘vrouw’ in kwestie. Zij probeert je namelijk over te halen om ook de stap te maken en net zo financieel afhankelijk te worden zoals zij, waarbij ‘zij’ natuurlijk uiteindelijk geld verdient.

Ze stuurt je een link die je leidt naar een louche platform voor cryptocurrency. Deze website is vaak in het Engels of het Chinees. Je gesprekspartner vertelt je meestal dat ze je in contact kan brengen met een expert; iemand die haar ook rijk heeft weten te maken. Dit gebeurt allemaal heel slinks; omdat ze je heeft weten te verleiden, heb je het vaak bijna niet eens door dat het om oplichting gaat. Uiteindelijk komt het erop neer dat je geld moet overmaken om een investering te doen. Je wilt immers geld verdienen met cryptocurrency; daar moet een investering voor worden gemaakt. Dat geld dat je overmaakt, is 9 van de 10 keer een fors bedrag. Je raadt het misschien al wel: nadat de transactie is voltooid is je gesprekspartner verdwenen en kan je haar, of beter gezegd: je oplichter, niet meer bereiken. En je geld? Daar kun je naar fluiten.

Veilig investeren in Bitcoin

Les één in cryptocurrency is dus dat je je nooit moet laten overhalen door iemand die je niet kent om te investeren in digitale valuta zoals Bitcoin. Dat betekent overigens niet dat je geen investering moet maken. Bitcoin en andere cryptocurrency zoals Ether (Ethereum) en XRP (Ripple) worden alsmaar populairder als middel om in te investeren. Ook hierbij heeft de coronacrisis een handje geholpen: wanneer je het Bitcoin nieuws een beetje hebt gevolgd, weet je waarschijnlijk dat de waarde van de munt momenteel heel hoog staat.

Dat komt onder andere door de pandemie; omdat er veel monetaire onzekerheid is in de economie gaan investeerders op zoek naar andere middelen om hun kapitaal te beschermen. Dit doen ze onder andere door inflatiegevoelige investeringen te laten gaan en te investeren in Bitcoin en goud. Zolang je via de officiële kanalen aan de slag gaat met Bitcoin kopen of Bitcoin trading is er niets aan de hand. Onthoud echter wel dat Bitcoin en andere digitale munten zeer volatiel zijn - de waarde kan de ene dag heel hoog zijn, maar de dag erna flink dalen. Daarom is investeren in Bitcoin altijd risicovol.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws