doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kroegbaas start religie om café weer te kunnen openen

Een Vlaming die de klanten uit zijn kroeg zag verdwijnen, keek jaloers naar de kerk die elke zondag wel gewoon volstroomde. Plotseling ging er een lichtje bij hem branden: waarom opende hij niet gewoon zijn eigen kerk, compleet met zelfgemaakt geloof.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kroegbaas start religie om café weer te kunnen openen

Ook de Belgische bevolking is opgeschud door de coronamaatregelen. Net als in Nederland is daar de horeca de dupe, terwijl gebedshuizen de dans ontspringen. Een pilsje drinken in de kroeg zit er dus niet in, maar een slokje wijn bij de communie mag wel. Dat bracht de eigenaar van Café Crayon op een idee. Hij maakte zijn eigen geloof, met bijbehorende rituelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Heilige horeca

Xavier Troisi heeft alvast een gebed geschreven dat volgelingen van het ‘Crayonisme’ vanaf zondag op kunnen dragen tijdens de wekelijkse dienst in zijn kroeg.

Uw tapkraan lope,

Uw wil geschiede achter de toog als op terras,

Geef ons dagelijks onze pilsjes,

Enzovoorts. Leer het snel uit je hoofd, zodat je respectvol kunt verschijnen bij de eerstvolgende dienst. Bereid je dan ook maar vast voor om het bloed en lichaam van de profeet tot je te nemen in de vorm van een stuk pizza en een flinke shot Limoncello. Proost!

Gesloten

Café Crayon heeft de komende tijd helaas nog dichte deuren, ook op zondag. Het zal namelijk nog wel even duren voordat het Crayonisme zijn status als geloof zal krijgen. Tegen Het Laatste Nieuws zegt Xavier dat hij er weinig vertrouwen in heeft: “Ik vrees dat het te lang zal duren. Tegen de tijd dat het erkend is, zullen we allicht weer mogen openen met ons café.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws