doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Chinese ijzeren kruis-traditie dreigt uit te sterven

Een stel Kung Fu meesters uit China ziet hun tradities langzaam verdwijnen. Niemand heeft meer zin om met een gigantische houten paal in zijn ballen geramd te worden. Gek hè?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Chinese ijzeren kruis-traditie dreigt uit te sterven

IJzeren kruis

Er zijn nog zo’n vijf mensen die de kunst van het zogenaamde ‘ijzeren kruis’ beoefenen. Het idee is simpel, maar desondanks erg pijnlijk. Een gigantische houten balk met een stalen uiteinde wordt opgetild, waarna het met hoge snelheid naar beneden slingert, recht in het kruis van het slachtoffer. Het lijkt misschien een gestoorde actie, maar Wang Liutai, één van de meesters, vertelt in een interview met CNN dat het met de juiste techniek zowel pijnloos als ongevaarlijk is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Geheim

Tongbeiquan Kung Fu, zoals de vechtkunst waar het ijzeren kruis deel van is oorspronkelijk heet, wordt al 300 jaar in het geheim beoefend in het dorp waar Wang Liutait woont. Toch komen de verborgen deelnemers nu naar buiten, want er is nood aan de man. Terwijl er op het hoogtepunt nog zo’n 200 mensen aan de vreemde vechtkunst meededen, zijn er nu slecht 20 mannen over. Uit angst voor het einde van hun vereniging, gaan ze daarom op zoek naar nieuwe leden.

Dat een traditie waarbij je je eigen geslachtsorgaan met een paal bewerkt langzaam aan het uitsterven is, zou toch niet heel verbazingwekkend moeten zijn. Zoiets kan toch weinig goeds betekenen voor je kinderwens. Desondanks lijkt de roep om nieuwe leden wel effect te hebben. Volgens Wang hebben meerdere mensen zich al aangemeld voor de vechtkunst. Hier nog vrijwilligers?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws