doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Eerste landen komen met ‘vaccinatiepaspoort’

In Nederland worden mensen met of zonder vaccinatie waarschijnlijk hetzelfde behandeld, maar dat is niet overal ter wereld het geval.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Eerste landen komen met ‘vaccinatiepaspoort’

Een tijdje geleden begonnen de zorgen al over vaccinatie-discriminatie. Worden mensen die (nog) geen prik hebben gehad anders behandeld? Voorlopig lijkt dat bij ons nog niet het geval, maar in de rest van de wereld zit dat anders.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vliegreizen

Zo werd in Australië laatst duidelijk dat luchtvaartmaatschappij Qantas mensen gaat weigeren als ze niet kunnen bewijzen dat ze een vaccinatie hebben gehad. Waarschijnlijk zijn ze niet de enige die met zo’n maatregel gaan komen, want de Australische regering dreigt met een landelijk verbod op toeristen die nog geen prik hebben gehad.

Paspoort

Nu komt ook Israël met een extra maatregel. Niet alleen voor toeristen, maar ook voor de eigen burgers. Als het aan premier Netanyahu ligt, krijgt iedereen die zich heeft laten inenten een ‘vaccinatiepaspoort’. Heb je dat niet? Dan mag je niet meer naar binnen bij sommige winkels, openbare plekken, en andere locaties. Ook kun je gedag zeggen tegen grote evenementen en dat soort zaken.

De vraag is nog maar of er op tijd voldoende vaccinaties beschikbaar zijn in Israël om iedereen van zo’n paspoortje te verschaffen. De eerste prik is daar in ieder geval al gereserveerd, door de premier zelf natuurlijk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws