doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kwart van Nederlanders bereid om coronaregels te overtreden

De half-beloofde versoepeling van de coronamaatregelen met Kerst lijkt toch een sprookje te zijn. Sterker nog, Mark Rutte vertelde tijdens het debat op woensdag dat strengere regels zelfs een optie zijn. Hoe het ook moge zijn, voor een kwart van de Nederlanders maakt het niks uit, want die houden zich met Kerst toch niet aan de regels.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kwart van Nederlanders bereid om coronaregels te overtreden

Dit blijkt uit een onderzoek van de kerstliefhebbers bij gourmetten.nl, die ongetwijfeld stiekem heel blij zijn met de regelbrekers die dit jaar gewoon het gourmetstel weer van zolder halen. En regelbrekers, daar hebben we er met de feestdagen blijkbaar heel wat van, want ruim 28% van de Nederlanders zegt nee tegen de coronamaatregelen met Kerst.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Overigens houdt het overgrote deel zich natuurlijk gewoon braaf aan de orders van het kabinet, maar dat is niet per se omdat ze poeslief het commando van Premier Rutte opvolgen. Zo geeft 15% van de respondenten bijvoorbeeld aan dat ze een bloedhekel hebben aan een kerstfeest met al die leuke liedjes en gezellige schoonfamilie.

Cadeautje

De mensen die braaf in hun eentje bij de open haard gaan zitten, verwachten wel een cadeautje terug voor hun goede gedrag. 65% van de deelnemers zou graag een dikke bonus op de rekening verwachten voor het extra werk dat ze dit jaar verricht hebben door alle maatregelen. Ook de mensen die Kerst overslaan, verwachten dus eigenlijk nog wel een pakje onder de boom.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws