doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Piet Costa’ verdacht van nog eens 1,2 ton cocaïne smokkelen

De Nederlandse Roger P., alias 'Piet Costa', is een grote jongen in de wereld van de cocaïnesmokkel. Hij werd al beschuldigd van het invoeren van bijna 5000 kilo cocaïne tussen 2015 en 2016 en daar komt nu nog eens 1200 kilo extra bij.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
‘Piet Costa’ verdacht van nog eens 1,2 ton cocaïne smokkelen

De Rotterdamse P. wordt gezien als kopstuk in de Nederlandse georganiseerde misdaad. Naast de verdenking voor zijn mogelijke bijdrage aan de invoer van cocaïne in Nederland, staat hij ook terecht in de zaak rond de martelcontainer die in juni van dit jaar door de politie werd ontdekt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Encrochat

Costa liep tegen de lamp dankzij het grootschalige Encrochat-onderzoek 26Lemont. Encrochat was een groot communicatienetwerk dat door criminelen gebruikt werd om verborgen berichten te sturen. Vanaf 1 april slaagde de politie erin om toegang te krijgen tot de berichten van talloze gebruikers, waardoor ze live met hun gesprekken mee konden kijken. Als resultaat daarvan werden er meer dan negentien drugslabs ontmanteld en konden ruim 100 zware criminelen gearresteerd worden.

Piet Costa

Ook Roger P. werd aangehouden onder verdenking van het smokkelen van 1.015 kilo cocaïne in 2015 en maar liefst 3.776 kilo in 2016. Daarnaast wordt hij ook gezien als opdrachtgever voor de bouw van de martelcontainer die werd gevonden in een zeecontainer op een Wouwse plantage in juni van dit jaar. Volgens de politie zou de container met ingebouwde tandartsstoel gebruikt worden om rivalen op te sluiten en te martelen.

P. heeft zelf nog weinig van zich laten horen over de beschuldigingen, want hij beroept zich op advies van zijn advocaat al langere tijd op zijn zwijgrecht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws