Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zoveel procent van de mannen geeft zijn geslachtsdeel een bijnaam

Hoe gaat-ie? Hangt-ie of staat-ie? Waarschijnlijk zal je jongeheer wel hangen, maar niet de hele dag door, want tweederde van de heren heeft dagelijks een erectie. Dit blijkt uit onderzoek van iVOX, speciaal voor het radioprogramma Love, Sex & Drama. Zij hebben een hele rits informatie over het derde been opgezocht en daar zitten een aantal interessante feiten tussen. Alles komt langs, van pijn tot prestatiedruk, dus bereid je voor op een flinke dosis fallusfeiten, komt-ie:

Bijnaam

Koosnaampje

De meeste mannen blijken een bijnaam aan hun jongeheer te geven, zo'n 70% om precies te zijn. Dat is net wat meer dan de dames, van wie 50% hun flamoes een tweede naam heeft gegeven. Maar hoewel de mannen met meer zijn, zijn ze wat minder creatief. Heel wat kerels kiezen namelijk voor exact dezelfde benaming voor hun pompkanon. Dat blijkt in ieder geval uit onderzoek van kledingmerk Jacamo - neem het dus vooral met een korrel zak zout.

Het bedrijf heeft er ook meteen een top-3 gemaakt van de populairste namen, en dat getuigt van heel wat zelfvertrouwen bij de mannelijke bevolking. De meest gekozen - en zeer bescheiden - toppers zijn: Troy, Hercules en The Rock.

Niet bang voor de dokter

Vlekken, deuken, pijn of jeuk komen vaker voor dan je denkt. 31% van de heren heeft weleens problemen met hun penis gehad. Blijkbaar is een beetje man niet bang om daarvoor naar de dokter te gaan, want ruim 22% van de aangesproken kerels heeft ooit een doktersafspraak gemaakt speciaal voor problemen met hun jongeheer.

De SOA is de grote boosdoener. In Nederland laten zo’n 150.000 mensen per jaar zich testen op de seksuele overdraagbare aandoeningen. Meestal blijken tussen de 18 en 19 procent van de geteste personen ook daadwerkelijk een ziekte onder de leden te hebben. Twijfelgevalletje? Gewoon testen dus, want in 80% van de gevallen is er niets aan de hand.

Jaloers?

Meetlint al gepakt om te kijken hoe lang hij nou precies is? Onzekerheid over de grootte komt bij twee op de vijf mannen voor. Meestal met jaloezie als reden, hetzij door porno te kijken of omdat ze het geslachtsdeel van een bekende hebben gezien. Ook de angst voor een teleurgestelde bedpartner staat op de lijst, maar geven de dames nou echt zoveel om een dikke rookworst, of kom je met een kleine cabanossi ook door de keuring?

Het antwoord is redelijk neutraal, want ongeveer de helft van de vrouwen geeft aan dat de grootte geen verschil maakt. De rest vindt echter wel dat meer lengte telt voor meer plezier. Uiteindelijk houden wij het toch bij het eeuwenoude gezegde: Het gaat niet om de grootte van het gereedschap, maar om de manier waarop je het gebruikt.

Bizar
  • rivm.nl, hln.be
  • Unsplash