doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vriendschapsverzoek sturen naar andermans vriendin kost man het leven

Flirten met andermans vriendin kun je beter laten. Maar iets onschuldigs als een vriendschapsverzoek op facebook, dat moet toch kunnen?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vriendschapsverzoek sturen naar andermans vriendin kost man het leven

Volgens de 33-jarige Sybran B. is dat blijkbaar niet het geval. De Rotterdammer verscheen kortgeleden voor de rechtbank omdat hij op 6 november 2019 een einde maakte aan het leven van een andere man. De reden? Hij was uit op wraak, omdat het slachtoffer eerder een vriendschapsverzoek op Facebook had gestuurd naar de vriendin van de Rotterdammer. Daarna waren de twee online met elkaar in gesprek gegaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het slachtoffer zat in zijn auto voor de avondwinkel van B., toen de schutter naar buiten kwam lopen. B. loste 14 schoten op de man achter het stuur, die geen kans had om te ontsnappen uit de gesloten auto. Aan de rechtbank verklaarde B. later dat hij zich bedreigd voelde, omdat het slachtoffer ‘een beweging maakte alsof hij een vuurwapen aan het laden was’.

De rechtbank geloofde niet in B. zijn excuus. Bovendien vonden ze de wraakactie veel te gewelddadig als ze het motief van de Rotterdammer moeten geloven. Het maakt niet uit of het om onschuldige berichten gaat of om geflirt, een kogelregen is volgens de rechtbank niet het juiste antwoord. B. gaat dan ook 18 jaar lang de cel in.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws